| |     ћирилица | english  
Naslovna
Zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga, preko portala eKonzulat

Generalni konzulat Republike Srbije u Mostaru obaveštava da je od 25. oktobra 2022. godine moguće izvršiti zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga i elektronski, preko portala eKonzulat.

eKonzulatu se pristupa preko veb adrese https://ekonzulat.gov.rs i zatim se bira opcija „Zakazivanje termina za konzularnu uslugu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima“.

Nakon što se izabere zemlja (Bosna i Hercegovina, Generalni konzulat Republike Srbije Mostar), stranka bira da li želi da zakaže jedan ili više termina (npr. ukoliko zahtev za određenu konzularnu radnju treba da podnese više članova porodice, bira se onoliko termina koliko osoba podnosi zahtev), a zatim se, u meniju sa leve strane, bira konkretna konzularna usluga. eKonzulat će zatim ponuditi slobodne termine za pružanje konkretne konzularne usluge.

Da bi se izvršilo eZakazivanje, potrebno je da imate e-mail adresu, na koju će Vam, nakon što izaberete datum pružanja konzularne usluge, prvo stići zahtev za potvrdu termina. Tek kada potvrdite zakazivanje, Vaš termin će biti evidentiran.


Verzija za štampu
Važne informacije
Zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga, preko portala eKonzulat