Printer Friendly Version ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ @ 3 March 2017 04:41 PM

ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У МОСТАРУ ОБЈАВЉУЈЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ
ПОВОДОМ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ 2. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ

Позивају се држављани Репубилке Србије са боравком у Босни и Херцеговини да се пријаве ради гласања, односно ради уписа у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству.

 У складу са законским роковима за закључивање бирачких спискова, пријаве ће се примати најкасније до суботе, 11. марта 2017. године.


Напомињемо да је, сходно важећим прописима, неопходно поднети нову пријаву без обзира на пријаве поднете раније ради учешћа на претходним изборима.


Пријаве се могу преузети у Амбасади Републике Србије у Сарајеву, Генералном конзулату Републике Србије у Бања Луци и Генералном конзулату Републике Србије у Мостару, као и електронским путем -овде.


Попуњену и потписану пријаву, заједно са копијом важећег пасоша или личне карте Републике Србије потребно је доставити Амбасади Републике Србије у Сарајеву, Генералном конзулату Републике Србије у Бања Луци или Генералном конзулату Републике Србије у Мостару (лично, поштом, факом или е-маилом).

Адреса Амбасаде Републике Србије у Сарајеву: Обала Мака Диздара 3а, 71 000 Сарајево, факс број 033 221 469, емаил srbamba@bih.net.ba.

Aдреса Генералног конзулата Републике Србије у Бања Луци: Војводе Радомира Путника 2, 78 000 Бања Лука, факс број 051 213 901, емаил konzulat.ba@mfa.rs

Aдреса Генералног конзулата Републике Србије у Мостару: Улица Конак 5, 88 000  Мостар, факс број 036 552 418, емаил: gk.mostar@mfa.rs
           

Провера да ли је лице уписано у Јединствени бирачки списак се може извршити електронским путем преко следећег линка: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal


Уколико лице није уписано у Једниствени бирачки списак, преко Амбасаде и ГК Републике Србије у БиХ, се може поднети захтев за упис у Јединствени бирачки списак (образац захтева можете преузети овде). У том случају, неопходно је истовремено поднети захтев за упис у Јединствени бирачки списак и захтев за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству.


 Амбасада и Генерални конзулати Републике Србије у Босни и Херцеговини ће, по добијању бирачког списка од Републичке изборне комисије, упутити позиве за гласање.