Printer Friendly Version Наступна посета конзула жерана М. Бакоч Влади ХНК @ 21 February 2018 01:23 PM

2. фебруар 2018. године – Др.сц. Невенко Херцег, председник Владе Херцеговачко-неретванског кантона примио је у згради Владе ХНК, 2. фебруара 2018. године, конзула-жерана Републике Србије у Мостару Марију Бакоч.

У току разговора, председник ХНК Н. Херцег упознао је конзула М. Бакоч са активностима Владе ХНК и информисао о настојању Владе ХНК да, кроз доношење низа закона, створи правни оквир и подстакне снажније привредне активности на подручју овог кантона, изражавајући наду да ће потенцијали Кантона бити још више препознатљиви и међу инвеститорима из Републике Србије, у чему види значајну улогу ГК Р. Србије у Мостару. У том контексту, разговарано је и о 21. Међународном сајму привреде у Мостару који ће се одржати од 10. до 14. априла 2018. године, на којем је Република Србија земља партнер, као и о значају успостављања авио линије између Мостара и Београда.

Тема разговора био је и уставно-правни положај српског народа, као и целокупне политичке прилике у Херцеровачко-неретванском кантону.

Конзул М. Бакоч је захвалила на срдачном пријему и изразила наду да ће досадашња добра сарадња између ГК Р. Србије у Мостару и Владе ХНК бити још више унапређена на обострано задовољство.