Printer Friendly Version Podnošenje Zahteva za prijem u državljanstvo Republike Srbije po članu 23. Zakona o dopunama zakona o državljanstvu Republike Srbije (Sl.glasnik Republike Srbije, broj 24/2018 od 26.3.2018. godine) @ 30 April 2018 05:15 PM

Za podnošenje zahteva po članu 23. Zakona o dopunama zakona o državljanstvu Republike Srbije, potrebna su sledeća dokumenta:

1. Izvod iz matične knjige rođenih po mestu rođenja, ne stariji od godinu dana i kopija izvoda (dobija se isključivo u matičnoj kancelariji u mestu rođenja, ne priznaju se izvodi iz posebnih knjiga)

2. Izvod iz matične knjige venčanih , ne stariji od godinu dana i kopija izvoda (dobija se u matičnoj kancelariji u mestu zaključenja braka). Za bračne drugove potrebno je dostaviti dva originala i dve fotokopije izvoda)

3. Uverenje o državljanstvu neke od država nastalih na teritoriji SFRJ, ne starije od godinu dana i kopija uverenja

4. Dve kopije ličnog dokumenta sa fotografijom (kopije dokumenta se ne overavaju)

Za prijem zahteva po ovom pravnom osnovu, potrebno je da podnosilac zahteva popuni obrazac broj 6. zahteva za prijem u državljanstvo Republike Srbije i potpiše izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom (formulari se dobijaju u Generalnom konzulatu).