Printer Friendly Version Посета конзула Маријe Бакоч општини Дрвар - присуство на свечаној седници Савеза српских удружења „Завичај“ @ 21 September 2018 12:21 PM

Конзул М. Бакоч је 21.04.2018. године посетила Дрвар где је разговарала са начелником општине Дрвара Гораном Броћетом. Том приликом, начелник Г. Броћета је упознао М. Бакоч о положају Срба у Кантону 10, о економској ситуацији у општини Дрвар, нагласивши да је донација коју је обезбедила Влада Р. Србије за помоћ српским повратничким општинама у ФБиХ од посебног значаја за Дрвар. Г. Броћета је рекао да ће донација Валде Р. Србије у Дрвару бити употребљена за реализацију инфраструктурних пројеката, јавну расвету и изградњу вртића у Дрвару. Такође, разговарано је и о унапређењу сарадње општине Дрвар и Генералног конзулата Р. Србије у Мостару.

У Дрвару је 21.04.2018. године одржана Оснивачка скупштина Савеза српских удружења „Завичај“- кровна организација представника завичајних удружења у Републици Српској, Федерацији БиХ и Србији, а која има за циљ опстанак Срба у Федерацији БиХ, њихово запошљавање, заштиту имовине и очување традиције, културе и језика. Конзул М. Бакоч је присуствовала на Свечаној седници Савеза српских удружења „Завичај“, на којој су били: епископ Бихаћко-петровачки Сергије, политички представници из Р. Српске - Радован Грајић, помоћник министра за избеглице и расељена лица, Марко Аћић генерални секретар НС Р. Српске, сенатори из Р. Српске др Владимир Лукић и Живко Радишић, начелници општина Гламоч, Босанско Грахово, Источни Дрвар, а из Р. Србије Миодраг Линта, народни посланик и заменик Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Р.Србије, као и други бројни гости из Дрвара и околине.