Printer Friendly Version Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик организовао Божићни пријем у Источном Сарајеву, дана 15.1.2019. године @ 21 January 2019 12:40 PM

У седишту Републике Српске у Источном Сарајеву, одржан је Божићни пријем, који је организовао председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Поздрављајући присутне, председавајући Председништва БиХ је на првом месту истакао потребу за организовањем пријема, након Новогодишњих празника и прославе Дана Републике Српске, којим се показује приврженост окупљању, миру и добрим односима међу људима. У том контексту је нагласио и да је порука пријема, да се у БиХ очува мир и стабилност. Додик је рекао и да је Република Српска недавно прославила свој Дан и да ће наставити да га прославља, а да су нетачне приче да је то неуставан датум и да му је жао што се “толика галама диже око тога, што није добро за односе у БиХ”. Према његовим речима, БиХ се налази пред великим изазовима, а Република Српска неће предузимати никакве активности до одбране свог уставног положаја, који је јасно дефинисан анексом 4 Дејтонског мировног споразума. Додик је истакао и да ће Република Српска наставити да се залаже за европске интеграције, што не подразумева и пут ка чланству у НАТО, посебно имајући у виду Резолуцију НС РС о војној неутралности.

Божићном пријему су присуствовали председница Р. Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Р. Српске Радован Вишковић, председник НС РС Недељко Чубриловић, као и бројне званице из јавног и друштвеног живота, те представници дипломатског кора, међу којима и амбасадор Р. Србије у БиХ Александар Ђорђевић, генерални конзул Р. Србије у Бања Луци Владимир Николић и конзул-жеран Р. Србије у Мостару Марија Бакоч.