Printer Friendly Version Обележавање Дана победе над фашизмом @ 14 May 2019 11:38 AM

Поводом Дана победе над фашизмом, конзул-жеран Марија Бакоч је 9. маја 2019. године, у знак пијетета према невино пострадалим сународницима, положила венац на Партизанском гробљу у Мостару.

Венце су поред представника Генералног конзулата Републике Србије у Мостару положили и представници српских удружења из Мостара, председник СПКУД „Гусле“ Радислав Тубић и потпредседник СПКУД „Просвјета“ – Градски одбор Мостар Сања Бјелица Шаговновић.

Конзул Марија Бакоч је у изјави за медије Новинској агенцији „Срна“ навела да је Дан победе прилика да се сетимо да је Европа дала велике људске жртве у борби против фашизма.

„Поносни смо што поштујемо и чувамо од заборава херојство оних који су животе дали борећи се против фашизма. Српски народ је дао несумњив допринос савезничкој победи у Другом светском рату и данас са поносом чува успомену на хероје тог доба.

Наша је дужност и дужност нових покољења да останемо посвећени очувању слободе и мира, а да се боримо против нетрпељивости и мржње“, изјавила је Марија Бакоч.