Printer Friendly Version Освештана новообновљена црква светих апостола Петра и Павла у коњичком селу Борци @ 16 July 2019 11:23 AM

Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије 12. јула 2019. године освештао је новообновљенини храм светих апостола Петра и Павла у коњичком селу Борци.

Храм је обновљен у славу св. апостола Петра и Павла и у помен српским дечацима Петру и Павлу Голубовићу, који су заједно са родитељима, убијени 1992. године у Коњицу. На улазу у цркву постављена је плоча на којој је написано да је храм саграђен 1896. године, да је обновљен ове године, у славу св. апостола Петра и Павла а у помен убијеним српским дечацима Патру и Павлу. Ктитор обнове је Милорад Додик у совјству председника Републике Српске.

Освећењу храма су присуствовали председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, начелници општина из источне Херцеговине, посланици Народне скупштине Републике Српске, директор Електропривреде Р. Српске, представник католичке цркве из Коњица, представници Координације Срба Мостар и бројни грађани тог краја. Испред Генералног конзулата Р. Србије у Мостару догађају је присуствовала конзул-жеран Марија Бакоч, а испред Амбасаде Р. Србије у Сарајеву други секретар Марко Ракић.