Printer Friendly Version Додељенa „Плакета почасног грађанина општине Дрвар“ председнику Републике Србије Александру Вучићу за изузетан допринос и реализацију пројеката од значаја за општину Дрвар. Плакету је примио генерални секретар председника Р. Србије Никола Селаковић @ 1 August 2019 01:43 PM

Општина Дравар је низом манифестација обележила 27. јул – Дан општине Дрвар. На обележавању Дана општине, присуствовао је генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић, амбасадор Р. Србије у БиХ Александар Ђорђевић, конзул у Конзуларној канцеларији у Дрвару Предраг Митић, бројни представници из политичког, културног и јавног живота општие Дрвар.

Прослава Дана општине је започела полагањем венаца на Спомен обележју погинулим борцима у Другом светском рату. Венце су положили генерални секретар председника Р. Србије Н. Селаковић, амбасадор Р. Србије у БиХ А. Ђорђевић, изасланик председнице Р. Српске М. Драгичевић, борачке организације, УАБНОР Дрвара, Источног Дрвара, делегације политичких странака СНСД, ДНС и СНС, гости из Русије и грађани Дрвара.

Начелница општине Дрвар Душица Рунић, обраћајући се присутнима на свечаној академији, говорила је о великом доприносу грађана Дрвара у антифашистичкој борби, о проблемима са којима се данас сусреће та општина, о досадашњим резултатима и о значају успостављања чвршћих веза Дрвара са Р. Српском и Р. Србијом.

На свечаној академији је додељено највише признање општине Дрвар „Плакета почасног грађанина општине Дрвар“ Председнику Републике Србије Александру Вучићу за изузетан допринос и реализацију пројеката од значаја за општину Дрвар. Плакету је примио генерални секретар председника Р. Србије Н. Селаковић. Том приликом, Н. Селаковић је пренео захвалност председника Р. Србије на додељеном признању и најавио да ће председник Р. Србије ускоро посетити ову општину. Такође, Н. Селаковић је навео да је Србија помагала српски народ у Дрвару и да ће у наредном периоду донирати милион евра за бројне инфраструктурне пројекте на подручју ове општине.