Printer Friendly Version Посета председника Р. Србије Александра Вучића Дрвару @ 18 February 2020 01:58 PM

Председник Р. Србије Александар Вучић посетио је Дрвар 29.01.2020. године. У делегацији Р. Србије, коју је предводио председник А. Вучић били су: Синиша Мали, министар финансија РС, Александар Вулин, министар одбране РС, Златибор Лончар, министар здрваља РС, Ивица Којић, шеф Кабинета Председника РС и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.

Посета председника Р. Србије отпочела је обиласком филијале „Комерцијлне банке“, коју су свечано отворили председник А. Вучић, руководство банке и делегација званичника из Р. Српске, коју је предводио председник Владе Р. Српске Радован Вишковић.

Након отварања поменуте филијале, председник А. Вучић је обишао Дом здравља у Дрвару. Том приликом, подсетио је да је овој општини, почетком децембра прошле године, већ уплаћен део помоћи од стране Владе Р. Србије у износу од 925.00 евра. „Даћемо још новца за Дом здрваља, да наши старији и деца могу да се лече, помагаћемо и даље Дрвар“, поручио је председник А. Вучић.

Након обиласка Дома здрваља, председник А. Вучић и председник Владе Р. Српске Р. Вишковић отворили су у Дрвару погон фабрике "Јумко" из Врања, у којем је тренутно запослено 80 радника, а за чију градњу је Влада Србије издвојила 500.000 евра.

Обраћајући се присутним грађанима испред новоотвореног погона „Јумко“ председник А. Вучић је рекао да ће мала фабрика коју је Србија отворила биће и већа и боља, 925.000 евра биће уложено у водоводну мрежу, инфраструктурне и друге порјекте. Помажемо Дом здрваља, обновићемо га и помоћи у вези са платама и примањима“, рекао је председник.

Такође, председник А. Вучић је поручио да и када живимо у различитим државама увек знамо да припадамо истом народу и то је најважнија порука. „Ми припадамо српском роду да бисмо помагали једни друге и увек ћемо то чинити“.

Председник Владе Р. Српске Р. Вишковић је поручио да ће Влада Р. Српске заједно са Србијом наставити да помаже. „Наше опредељење да помогнемо нашим људима ван Р. Српске са Србијом је трајно и то ћемо и даље радити“, рекао је Вишковић.

Начелница општине Дрвар Д. Рунић је рекла да је Република Српска од почетка повратка Срба у овај град била уз њих и да је несебично пружала подршку, нагласивши да последњих година несебична подршка стиже и из Србије.