Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ О НАСТАВКУ ИЗБОРНИХ РАДЊИ ЗА ИЗБОРЕ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ @ 12 May 2020 10:31 AM

Обавештавамо да је председник Републике Србије 10. маја 2020. године донео Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике ("Службени гласник РС", број 68/20), којом је као датум одржавања избора одређен 21. јун 2020.године.

У складу са Решењем Републичке изборне комисије, као органом који спроводи поступак избора за народне посланике Народне скупштине, донетим 11. маја 2020. године, дипломатско-конзуларна представништва настављају са изборним радњама, односно са пријемом захтева држављана Републике Србије за гласање у Захтеви ће се примати иностранству. до поноћи 30. маја 2020.године (локално време у Р. Србији).

Генерални конзулат Републике Србије у Мостару обавештава држављане Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији који желе да своје бирачко право на предстојећим изборима за народне посланике, расписаним за 21. јун 2020. године, искористе у Босни и Херцеговини да до 30. маја 2020. године могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.

Захтев се може поднети лично у Генералном конзулату Републике Србије у Мостару, Конак број 5, 88000 Мостар, поштом, факсом: 036 552-418 или e-mailом gk.mostar@mfa.rs Уз читко попуњен образац штампаним словима потребно је доставити и читљиву копију важећег пасоша или личне карте Републике Србије. Моле се бирачи да пре пријављивања изврше увид у јединствени бирачки списак на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak и провере да ли су уписани у ЈБС.

Уколико лице није уписано, потребно је да поднесе и захтев за упис у јединствени бирачки списак. Уколико буде довољно пријављених бирача, Републичка изборна комисија ће донети одлуку о отварању бирачког места у Генералном конзулату Републике Србије у Мостару.

Образац захтева за упис у јединствени бирачки списак налази се у прилогу

1. Образац захтева за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству

2. Образац захтева за упис у јединствени бирачки списак у Републици Србији