Printer Friendly Version Дан српског јединства, слободе и националне заставе @ 16 September 2021 11:23 AM

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, конзул-жеран Марија Бакоч је примила делегацију Канцеларије Републике Српске у Мостару. Том приликом, одржан је састанак са руководиоцем ове Канцеларије Радиславом Тубићем и саветником Мирком Лечићем на ком се разговарало о досадашњој и будућој сарадњи.

Радислав Тубић, руководилац Канцеларије Републике Српске у Мостару, честитајући Дан српског јединства, слободе и националне заставе је за медије, између осталог, изјавио да су Срби из долине Неретве, у прошлом веку дали огроман допринос за слободу српског народа. „Данас, када прослављамо Дан српског јединства, слободе и националне заставе, свесни смо чињенице да само наше јединство на свим подручјима где живимо може бити гарант наше слободе. Тај осећај сигурности да слободно живимо као Срби, посебно је важан тамо где смо као нација у мањини“, навео је Р. Тубић.

Конзул-жеран Марија Бакоч је изјавила да је 15. септембар један од најважнијих датума у историји српског народа, пошто је на тај дан 1918. године дошло до коначног, одлучујућег пробоја Солунског фронта и окончања тешких и исцрпљујућих борби које су трајале од 1916. године. „Дан српског јединства, слободе и националне заставе симболизује родољубље, храброст, јунаштво и спремност на апсолутну жртву зарад слободе сопствене домовине и сопственог народа.. Због тога је 15. септембар дан за сећање, захвалност и за поштовање“, навела је М. Бакоч.