Printer Friendly Version Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave @ 16 September 2021 11:54 AM

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, konzul-žeran Marija Бakoč je primila delegaciju Kancelarije Republike Srpske u Mostaru. Tom prilikom, održan je sastanak sa rukovodiocem ove Kancelarije Radislavom Tubićem i savetnikom Mirkom Lečićem na kom se razgovaralo o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Radislav Tubić, rukovodilac Kancelarije Republike Srpske u Mostaru, čestitajući Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je za medije, između ostalog, izjavio da su Srbi iz doline Neretve, u prošlom veku dali ogroman doprinos za slobodu srpskog naroda. „Danas, kada proslavljamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, svesni smo činjenice da samo naše jedinstvo na svim područjima gde živimo može biti garant naše slobode. Taj osećaj sigurnosti da slobodno živimo kao Srbi, posebno je važan tamo gde smo kao nacija u manjini“, naveo je R. Tubić.

Konzul-žeran Marija Бakoč je izjavila da je 15. septembar jedan od najvažnijih datuma u istoriji srpskog naroda, pošto je na taj dan 1918. godine došlo do konačnog, odlučujućeg proboja Solunskog fronta i okončanja teških i iscrpljujućih borbi koje su trajale od 1916. godine. „Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave simbolizuje rodoljublje, hrabrost, junaštvo i spremnost na apsolutnu žrtvu zarad slobode sopstvene domovine i sopstvenog naroda.. Zbog toga je 15. septembar dan za sećanje, zahvalnost i za poštovanje“, navela je M. Бakoč.