Printer Friendly Version Састанак са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине @ 16 November 2021 08:37 AM

15.11.2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са српским чланом Председништва Босне и Херцеговине, Милорадом Додиком, са којим је разменио ставове о свим актуелним питањима у региону и свим заједничким пројектима у којима учествују Република Србија и Република Српска.

Председник Вучић је обећао да ће Србија да настави са још значајнијом подршком општинама Невесиње, Костајница, Дубица и Дрвар, али и даљим улагањима у просветну и здравствену инфраструктуру у свим деловима Српске.

Председник Вучић је потврдио опредељење Републике Србије да са великим финансијским средствима учествује у изградњи ауто-пута Сремска Рача-Бијељина.

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Додик истакао је да је то пројекат од стратешког значаја за Републику Српску и не само за њен источни део и захвалио Републици Србији на великој помоћи и подршци.

Председник Вучић је нагласио да ће Србија увек подржавати Дејтонски мировни споразум и његов Устав, као и њихову пуну примену, док је Додик истакао да су Републици Српској годинама отимане надлежности које јој по Дејтонском споразуму припадају и да ће се Република Српска, мирним путем, залагати за враћање права и правде предвиђене Уставом Босне и Херцеговине.

Извор/фото: www.predsednik.rs