Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ @ 3 December 2021 11:00 AM

Генерални конзулат Републике Србије у Мостару обавештава држављане Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији који желе да своје бирачко право на предстојећем републичком референдуму ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије, расписаном за 16. јануар 2022. године, искористе у Босни и Херцеговини да до 25. децембра 2021. године могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећем референдуму гласати у иностранству.

Захтев се може поднети лично у Генералном конзулату Републике Србије у Мостару, Конак број 5, 88000 Мостар, поштом или e-mailom: gk.mostar@mfa.rs

Уз читко попуњен образац потребно је доставити и читљиву копију важећег пасоша или личне карте Републике Србије.

Моле се бирачи да пре пријављивања изврше увид у јединствени бирачки списак на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије http://mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak/ и провере да ли су уписани у ЈБС. Уколико лице није уписано, потребно је да поднесе и захтев за упис у јединствени бирачки списак.

Уколико буде довољно пријављених бирача, Републичка изборна комисија ће донети одлуку о отварању бирачког места у Генералном конзулату Републике Србије у Мостару.

ОБРАСЦИ ЗАХТЕВА:

http://mostar.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_upis_u_BS_podatka_da_ce_birac_glasati_u_inostranstvu.doc

http://mostar.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Prijava_u_JBS.doc