Printer Friendly Version ПРОЈЕКАТ "СРБИЈА ЗА СРБЕ ИЗ РЕГИОНА" ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022. ГОДИНУ @ 18 April 2022 02:06 PM

Обавештавамо све заинтересоване да је Влада Републике Србије донела закључак 05 бр. 67-12489/2021-1 од 13. јануара 2022. године којим се сагласила да Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Министарством спољних послова, Министарством унутрашњих послова, Министарством финансија и Министарством здравља, у складу са законом, предузме активности ради наставка реализације Пројекта „Србија за Србе из региона“ у школској 2021/2022. години.

Конкурс за доделу стипендија у оквиру Пројекта „Србија за Србе из региона“ у којем су дефинисани услови за добијање стипендије за школску 2021/2022. годину, као и пријавни формулар могу се преузети у Генералном конзулату.

Рок за доставу пријавних формулара заинтересованих кандидата заједно са пратећом документацијом дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у Босни и Херцеговини је 20. мај 2022. године.

Кандидати заинтересовани за добијање стипендије могу да се пријаве преко Генералног конзулата Републике Србије у Мостару и Конзуларне канцеларије Генералног конзулата Републике Србије у Мостару са седиштем у Дрвару.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће именовати посебну интерресорну комисију која ће донети одлуку о додели стипендија Владе Републике Србије за наведену школску годину.

ПРЕУЗМИТЕ:

• Текст конкурса српски

•Опис пројекта српски

Пријавни формулар

• Списак високошколских установа српски