Printer Friendly Version PROJEKAT "SRBIJA ZA SRBE IZ REGIONA" ZA ŠKOLSKU 2021/2022. GODINU @ 18 April 2022 02:10 PM

Obaveštavamo sve zainteresovane da je Vlada Republike Srbije donela zaključak 05 br. 67-12489/2021-1 od 13. januara 2022. godine kojim se saglasila da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom finansija i Ministarstvom zdravlja, u skladu sa zakonom, preduzme aktivnosti radi nastavka realizacije Projekta „Srbija za Srbe iz regiona“ u školskoj 2021/2022. godini.

Konkurs za dodelu stipendija u okviru Projekta „Srbija za Srbe iz regiona“ u kojem su definisani uslovi za dobijanje stipendije za školsku 2021/2022. godinu, kao i prijavni formular mogu se preuzeti u Generalnom konzulatu.

Rok za dostavu prijavnih formulara zainteresovanih kandidata zajedno sa pratećom dokumentacijom diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije u Bosni i Hercegovini je 20. maj 2022. godine.

Kandidati zainteresovani za dobijanje stipendije mogu da se prijave preko Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru i Konzularne kancelarije Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru sa sedištem u Drvaru.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će imenovati posebnu interresornu komisiju koja će doneti odluku o dodeli stipendija Vlade Republike Srbije za navedenu školsku godinu.

PREUZMITE:

• Tekst konkursa srpski

• Opis projekta srpski

Prijavni formular

• Spisak visokoškolskih ustanova srpski