Printer Friendly Version Посета министарке Дарије Кисић Дрвару @ 28 July 2022 11:31 AM

27.07.2022. год

У својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић присуствовала је, 27. јула, Свечаној академији поводом Дана општине Дрвар и 81. годишњице устанка народа БиХ против фашизма, која је одржана у овом граду.

У свом обраћању, начелница општине Дрвар Душица Рунић је истакла да су 27. јула 1941. године Дрварчани показали неизмерну храброст и да се данас, 81 годину касније, њихова борба за опстанак на огњиштима наставља, иако је прошлост оставила дубоке трагове на сваком појединцу, као и на лицу Дрвара. Истакла је огромну подршку коју Дрвару пружају Република Србија и Република Српска, односно председник Александар Вучић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, захваљујући чему се грађани Дрвара могу надати бољој будућности. Додала је да руководство општине улаже велике напоре у настојањима да се Дрвар даље развија у свим областима за добробит његових грађана, да је отворен град за све који у њему желе да живе, стварају и инвестирају, и захвалила свима који доприносе да постане бољи.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић је у свом обраћању поручила да је српски народ кроз историју увек био на правој страни, на страни борбе за слободу и мир и да је дао велике жртве за те вредности, као и да Србија, и данас не одступа од тих идеала. Додала је да Србија и српски народ, где год живео, поштује друге, али да никада неће дати своје. Нагласила је да захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића, Србија данас економски све више јача и да континуирано ради на томе да обезбеди бољи живот не само за грађане Србије, већ и за српски народ где год се он налазио. Истакла је да је Србија то показала на делу и на примеру помоћи Дрвару, као и да „грађани Дрвара и Републике Српске треба да знају да је њихова Србија увек уз њих и да ће им увек помагати“ и да „само заједно и у слози можемо постићи да наше државе буду јаке и просперитетне и да грађани живе у миру и благостању“.

У име грађана Дрвара, начелница општине Душица Рунић, уручила је министарки Дарији Кисић грб општине Дрвар.

На свечаној академији је приказан филм посвећен реализованим пројектима општине Дрвар у претходној години, додељене су плакете и захвалнице заслужним организацијама и појединцима општине Дрвар и уприличен пригодан уметнички програм.

Свим активностима су присуствовали, конзул-жеран у ГК у Мостару Марија Бакоч и шеф Конзуларне канцеларије у  Дрвару Југослав Ђорђевић.

Министарка Дарија Кисић је са сарадницима и начелницом Општине Душица Рунић посетила Конзуларну канцеларију у Дрвару.