Printer Friendly Version Poseta ministarke Darije Kisić Drvaru @ 28 July 2022 11:38 AM

27.07.2022. god

U svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić prisustvovala je, 27. jula, Svečanoj akademiji povodom Dana opštine Drvar i 81. godišnjice ustanka naroda BiH protiv fašizma, koja je održana u ovom gradu.

U svom obraćanju, načelnica opštine Drvar Dušica Runić je istakla da su 27. jula 1941. godine Drvarčani pokazali neizmernu hrabrost i da se danas, 81 godinu kasnije, njihova borba za opstanak na ognjištima nastavlja, iako je prošlost ostavila duboke tragove na svakom pojedincu, kao i na licu Drvara. Istakla je ogromnu podršku koju Drvaru pružaju Republika Srbija i Republika Srpska, odnosno predsednik Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, zahvaljujući čemu se građani Drvara mogu nadati boljoj budućnosti. Dodala je da rukovodstvo opštine ulaže velike napore u nastojanjima da se Drvar dalje razvija u svim oblastima za dobrobit njegovih građana, da je otvoren grad za sve koji u njemu žele da žive, stvaraju i investiraju, i zahvalila svima koji doprinose da postane bolji.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić je u svom obraćanju poručila da je srpski narod kroz istoriju uvek bio na pravoj strani, na strani borbe za slobodu i mir i da je dao velike žrtve za te vrednosti, kao i da Srbija, i danas ne odstupa od tih ideala. Dodala je da Srbija i srpski narod, gde god živeo, poštuje druge, ali da nikada neće dati svoje. Naglasila je da zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, Srbija danas ekonomski sve više jača i da kontinuirano radi na tome da obezbedi bolji život ne samo za građane Srbije, već i za srpski narod gde god se on nalazio. Istakla je da je Srbija to pokazala na delu i na primeru pomoći Drvaru, kao i da „građani Drvara i Republike Srpske treba da znaju da je njihova Srbija uvek uz njih i da će im uvek pomagati“ i da „samo zajedno i u slozi možemo postići da naše države budu jake i prosperitetne i da građani žive u miru i blagostanju“.

U ime građana Drvara, načelnica opštine Dušica Runić, uručila je ministarki Dariji Kisić grb opštine Drvar.

Na svečanoj akademiji je prikazan film posvećen realizovanim projektima opštine Drvar u prethodnoj godini, dodeljene su plakete i zahvalnice zaslužnim organizacijama i pojedincima opštine Drvar i upriličen prigodan umetnički program.

Svim aktivnostima su prisustvovali, konzul-žeran u GK u Mostaru Marija Bakoč i šef Konzularne kancelarije u Drvaru Jugoslav  Đorđević.

Ministarka Darije Kisić je sa saradnicima i načelnicom Opštine Dušica Runić posetila Konzularnu kancelariju u Drvaru.