Printer Friendly Version Генерални конзул Р. Србије у Мостару Васо Гујић састао се у згради Владе Херцеговачко-нератванског кантона са Председником Владе господином др.сц. Невенком Херцегом. @ 11 October 2022 11:22 AM

Председник Владе ХНК честитао је Генералном конзулу на именовању и упознао га са активностима Владе, са посебним акцентом на уставно-правни положај српског народа, као и укупним политичким приликама у кантону.

Истакао је, да је недавним изменама Устава ХНК, осигурана конститутивноост Срба у овом Кантону. Размењена су мишљења о привреди, као и о укупном привредном окружењу за страна улагања у кантону.

Предсеник Владе Херцег је истакао да Влада, кроз доношење низа закона, ствра правни оквир за још снажније привредне активности и изразио наду да ће кантонални потенцијал бити препознат и међу инвеститорима из Републике Србије. Гнерални конзул Гујић је захвалио председнику Херцегу на пријему и изразио спремност за наставком и додатним развијањем успешне сарадње коју остварује Генерални конзулат са Владом Херцеговачко-нератваског кантона, као и подршци коју Влада пружа српској заједници у кантону а посебно у граду Мостару.