Printer Friendly Version Generalni konzul R. Srbije u Mostaru Vaso Gujić sastao se u zgradi Vlade Hercegovačko-neratvanskog kantona sa Predsednikom Vlade gospodinom dr.sc. Nevenkom Hercegom. @ 11 October 2022 11:25 AM

Predsednik Vlade HNK čestitao je Generalnom konzulu na imenovanju i upoznao ga sa aktivnostima Vlade, sa posebnim akcentom na ustavno-pravni položaj srpskog naroda, kao i ukupnim političkim prilikama u kantonu.

Istakao je, da je nedavnim izmenama Ustava HNK, osigurana konstitutivnoost Srba u ovom Kantonu. Razmenjena su mišljenja o privredi, kao i o ukupnom privrednom okruženju za strana ulaganja u kantonu.

Predsenik Vlade Herceg je istakao da Vlada, kroz donošenje niza zakona, stvra pravni okvir za još snažnije privredne aktivnosti i izrazio nadu da će kantonalni potencijal biti prepoznat i među investitorima iz Republike Srbije. Gneralni konzul Gujić je zahvalio predsedniku Hercegu na prijemu i izrazio spremnost za nastavkom i dodatnim razvijanjem uspešne saradnje koju ostvaruje Generalni konzulat sa Vladom Hercegovačko-neratvaskog kantona, kao i podršci koju Vlada pruža srpskoj zajednici u kantonu a posebno u gradu Mostaru.