Printer Friendly Version Заказивање термина за пружање конзуларних услуга, преко портала еКонзулат @ 24 October 2022 02:44 PM

Генерални конзулат Републике Србије у Мостару обавештава да је од 25. октобра 2022. године могуће извршити заказивање термина за пружање конзуларних услуга и електронски, преко портала еКонзулат.

eКонзулату се приступа преко веб адресе https://euprava.gov.rs/ekonzulat и затим се бира опција „Заказивање термина за конзуларну услугу у дипломатско-конзуларним представништвима“.

Након што се изабере земља (Босна и Херцеговина, Генерални конзулат Републике Србије Мостар), странка бира да ли жели да закаже један или више термина (нпр. уколико захтев за одређену конзуларну радњу треба да поднесе више чланова породице, бира се онолико термина колико особа подноси захтев), а затим се, у менију са леве стране, бира конкретна конзуларна услуга. еКонзулат ће затим понудити слободне термине за пружање конкретне конзуларне услуге.

Да би се извршило еЗаказивање, потребно је да имате е-маил адресу, на коју ће Вам, након што изаберете датум пружања конзуларне услуге, прво стићи захтев за потврду термина. Тек када потврдите заказивање, Ваш термин ће бити евидентиран.