Printer Friendly Version Посета председника Градске општине Земун Гаврила Ковачевића Дрвару, 4. фебруара 2023. године @ 7 February 2023 04:04 PM

 Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић боравио је са сарадницима у посети Дрвару, током које се састао са начелницом Општине Дрвар Душицом Рунић. Током разговора је истакнут значај посета званичника Р. Србије Дрвару, као највећој српској повратничкој општини у Федерацији БиХ. Истакнут је значај политике коју председник А. Вучић води и у том контексту помоћи коју Влада Р. Србије пружа Дрвару и повратничким општинама у Федерацији БиХ, што је од непроцењиве важности за опстанак и останак Срба на овим западно-крајишким просторима.

Д. Рунић је упознала госта са актуелним политичким и привредним тренутком у Дрвару, проблемима са којима се суочава у свом раду, као и са укупним дешавањима у општини у протеклом периоду, који су у великој мери утицали на функционисање општине у целини. Изразила је задовољство посетом и уверење да она представља почетак сарадње између две општине.

Г. Ковачевић је истакао да се посета реализује у контексту укупне политике коју председник А. Вучић и Влада Србије воде, са циљем успостављања што тешње сарадње са Србима у региону и дијаспори, као и пружања одговарајуће помоћи у складу са својим могућностима.

Додао је да је ова посета почетак, да постоје могућности за сарадњу у многим областима у којима две општине треба да успоставе што тешњу сарадњу, имајући у виду и чињеницу да у Земуну живи и ради велики број грађана са ових простора, као и да делују удружења која представљају спону сарадње и одржавања веза са сународницима у овим крајевима.

Председник општине Земун Д. Ковачевић са сарадницима, начелница Д. Рунић и начелница општине Источни Дрвар М. Иванковић, посетили су Конзуларну канцеларију у Дрвару где су се задржали у дужем разговору. Свим активностима током посете делегације општине Земун присуствовао је конзул Југослав Ђорђевић.