Printer Friendly Version Poseta predsednika Gradske opštine Zemun Gavrila Kovačevića Drvaru, 4. februara 2023. godine @ 7 February 2023 04:10 PM

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević boravio je sa saradnicima u poseti Drvaru, tokom koje se sastao sa načelnicom Opštine Drvar Dušicom Runić. Tokom razgovora je istaknut značaj poseta zvaničnika R. Srbije Drvaru, kao najvećoj srpskoj povratničkoj opštini u Federaciji BiH. Istaknut je značaj politike koju predsednik A. Vučić vodi i u tom kontekstu pomoći koju Vlada R. Srbije pruža Drvaru i povratničkim opštinama u Federaciji BiH, što je od neprocenjive važnosti za opstanak i ostanak Srba na ovim zapadno-krajiškim prostorima.

D. Runić je upoznala gosta sa aktuelnim političkim i privrednim trenutkom u Drvaru, problemima sa kojima se suočava u svom radu, kao i sa ukupnim dešavanjima u opštini u proteklom periodu, koji su u velikoj meri uticali na funkcionisanje opštine u celini. Izrazila je zadovoljstvo posetom i uverenje da ona predstavlja početak saradnje između dve opštine.

G. Kovačević je istakao da se poseta realizuje u kontekstu ukupne politike koju predsednik A. Vučić i Vlada Srbije vode, sa ciljem uspostavljanja što tešnje saradnje sa Srbima u regionu i dijaspori, kao i pružanja odgovarajuće pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Dodao je da je ova poseta početak, da postoje mogućnosti za saradnju u mnogim oblastima u kojima dve opštine treba da uspostave što tešnju saradnju, imajući u vidu i činjenicu da u Zemunu živi i radi veliki broj građana sa ovih prostora, kao i da deluju udruženja koja predstavljaju sponu saradnje i održavanja veza sa sunarodnicima u ovim krajevima.

Predsednik opštine Zemun D. Kovačević sa saradnicima, načelnica D. Runić i načelnica opštine Istočni Drvar M. Ivanković, posetili su Konzularnu kancelariju u Drvaru gde su se zadržali u dužem razgovoru. Svim aktivnostima tokom posete delegacije opštine Zemun prisustvovao je konzul Jugoslav Đorđević.