Printer Friendly Version Посета деце из Звечана Мостару @ 28 June 2023 01:15 PM

Генерални конзул Републике Србије у Мостару Васо Гујић је пред Саборном црквом у Мостару, заједно са старешином Саборне цркве Душком Којићем, председницом СПКД “Просвјета“ ГО Мостар Сањом Бјелицом Шаговновић и децом из „Просвјетине школе“, присуствовао дочеку деце из општине Звечан, АП Косово и Метохија, и том приликом деци пожелео топлу добродошлицу.

Дочек деце са Косова и Метохије реализован је у склопу пројекта „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“ а у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Група од 46 деце из општине Звечан са Косова и Метохије борви у Невесињу и смештена су у невесињским породицама, који ће им бити домаћини наредних седам дана.

Деца су у посету својим вршњацима у Мостар дошла у пратњи начелника општине Невесиње Миленка Авдаловића, директорице невесињске Основне школе Маре Шаран и наставника Основне школе из Звечана.

Поред Саборне цркве, деца са Косова и Метохије су посетила Стару цркву, Владичански двор, Генерални Конзулат Републике Србије, Стари град, Стари мост и парк Алексе Шантића.