Printer Friendly Version Poseta dece iz Zvečana Mostaru @ 28 June 2023 01:22 PM

Generalni konzul Republike Srbije u Mostaru Vaso Gujić je pred Sabornom crkvom u Mostaru, zajedno sa starešinom Saborne crkve Duškom Kojićem, predsednicom SPKD “Prosvjeta“ GO Mostar Sanjom Bjelicom Šagovnović i decom iz „Prosvjetine škole“, prisustvovao dočeku dece iz opštine Zvečan, AP Kosovo i Metohija, i tom prilikom deci poželeo toplu dobrodošlicu.

Doček dece sa Kosova i Metohije realizovan je u sklopu projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ a u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Grupa od 46 dece iz opštine Zvečan sa Kosova i Metohije borvi u Nevesinju i smeštena su u nevesinjskim porodicama, koji će im biti domaćini narednih sedam dana.

Deca su u posetu svojim vršnjacima u Mostar došla u pratnji načelnika opštine Nevesinje Milenka Avdalovića, direktorice nevesinjske Osnovne škole Mare Šaran i nastavnika Osnovne škole iz Zvečana.

Pored Saborne crkve, deca sa Kosova i Metohije su posetila Staru crkvu, Vladičanski dvor, Generalni Konzulat Republike Srbije, Stari grad, Stari most i park Alekse Šantića.