Printer Friendly Version Посета генералног конзула Васе Гујића Општини Босански Петровац @ 30 June 2023 02:58 PM

Генерални конзул Републике Србије у Мостару Васо Гујић је 29.06.2023. године посетио Општину Босански Петровац и том приликом се састао са преседавајућим Oпштинског Већа Немањом Давидовићем. Преседавајући Општинског Већа Давидовић је упознао Генералног конзула са активностима већа, као и стањем и проблемима са којом се суочава српска заједница у Босанском Петровцу. Председавајући Већа Давидовић се посебно захвалио Републици Србији за несебичну бригу и помоћ коју пружа Општини Босански Петровац и изразио наду да ће се са тим активностима наставити и у наредном периоду.

Генералног конзул Гујић састао се, у канцеларији Епархије, са Његовим Преосвештенством Епископом бихаћко-петровачким г. Сергијем. Епископ Сергије је упознао Генералног конзула са радом, духовним и материјалним деловањем и изградњи Епархије бихаћко-петровачке на подручјима које она обухвата.

Такође, генерални конзул Гујић се, у згради Општине Босански Петровац, састао са начелником Општине, господином Махмутом Јукићем. Начелник Општине господин Јукић упознао је Генралног конзула са најзначајнијим пројектима који се тренутно реализују у Општини Босански Петровац, као и са плановима општине у наредном периоду. Генерални конзул Гујић се захвалио на срдачном пријему и изразио уверење за унапређење будуће сарадње Генералног конзулата и Општине Босански Петровац.