Printer Friendly Version Poseta generalnog konzula Vase Gujića Opštini Bosanski Petrovac @ 30 June 2023 03:06 PM

Generalni konzul Republike Srbije u Mostaru Vaso Gujić je 29.06.2023. godine posetio Opštinu Bosanski Petrovac i tom prilikom se sastao sa presedavajućim Opštinskog Veća Nemanjom Davidovićem. Presedavajući Opštinskog Veća Davidović je upoznao Generalnog konzula sa aktivnostima veća, kao i stanjem i problemima sa kojom se suočava srpska zajednica u Bosanskom Petrovcu. Predsedavajući Veća Davidović se posebno zahvalio Republici Srbiji za nesebičnu brigu i pomoć koju pruža Opštini Bosanski Petrovac i izrazio nadu da će se sa tim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu.

Generalnog konzul Gujić sastao se, u kancelariji Eparhije, sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom bihaćko-petrovačkim g. Sergijem. Episkop Sergije je upoznao Generalnog konzula sa radom, duhovnim i materijalnim delovanjem i izgradnji Eparhije bihaćko-petrovačke na područjima koje ona obuhvata.

Takođe, generalni konzul Gujić se, u zgradi Opštine Bosanski Petrovac, sastao sa načelnikom Opštine, gospodinom Mahmutom Jukićem. Načelnik Opštine gospodin Jukić upoznao je Genralnog konzula sa najznačajnijim projektima koji se trenutno realizuju u Opštini Bosanski Petrovac, kao i sa planovima opštine u narednom periodu. Generalni konzul Gujić se zahvalio na srdačnom prijemu i izrazio uverenje za unapređenje buduće saradnje Generalnog konzulata i Opštine Bosanski Petrovac.