Printer Friendly Version Обележавање Дана општине Дрвар @ 1 August 2023 01:15 PM

У присуству бројних гостију и званичника, обележен је 27. јул, Дан општине Дрвар и годишњица устанка народа БиХ против фашизма. Тим поводом, бројне делегације су положиле венце на Споменик жртвама фашизма.

Свечаној академији су присуствовали изасланик председника Р. Србије, народни посланик у НС Р. Србије Сања Лакић, аташе руске Амбасаде у БиХ Илија Серов, конзул Р. Србије у Дрвару, Југослав Ђорђевић, потпредседник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић и представници српског народа у институцијама БиХ и Федерације БиХ.

Начелник општине Дрвар, Душица Рунић је истакла важност развоја ове локалне заједнице али и потешкоће са којима се сусрећу почевши од економских до друштвених. Подсетила је да су 27. јула 1941. године Дрварчани показали неизмерну храброст и да се данас, 82 године касније, њихова борба за опстанак на огњиштима наставља, иако је прошлост оставила дубоке боре на сваком појединцу, као и на лицу Дрвара. Истакла је огромну подршку коју Дрвару пружају Република Србија и Република Српска, захваљујући чему се грађани Дрвара могу надати бољој будућности.

Изасланик председника Р. Србије, народни посланик у НС Р. Србије Сања Лакић је истакла да ће Србија увек бити уз Дрвар и помагати овој локалној заједници с циљем даљег напретка у свим сферама. "Жеља нам је да се Дрвар развија и обнавља али и да се заустави одлив младог становништва, да се деца рађају али и да се враћају становници у Дрвар", поручила је С.Лакић.

Изасланик председника Р. Србије народни посланик у НС Р. Србије Сања Лакић, начелница општине Душица Рунић и конзул Југослав Ђорђевић су посетили Манастир Рмањ у Мартин броду и том приликом имали сусрет и веома садржајан разговор са Епископом бихаћко-петровачким г. Сергијем.