Printer Friendly Version Obeležavanje Dana opštine Drvar @ 1 August 2023 01:20 PM

U prisustvu brojnih gostiju i zvaničnika, obeležen je 27. jul, Dan opštine Drvar i godišnjica ustanka naroda BiH protiv fašizma. Tim povodom, brojne delegacije su položile vence na Spomenik žrtvama fašizma.

Svečanoj akademiji su prisustvovali izaslanik predsednika R. Srbije, narodni poslanik u NS R. Srbije Sanja Lakić, ataše ruske Ambasade u BiH Ilija Serov, konzul R. Srbije u Drvaru, Jugoslav Đorđević, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević i predstavnici srpskog naroda u institucijama BiH i Federacije BiH.

Načelnik opštine Drvar, Dušica Runić je istakla važnost razvoja ove lokalne zajednice ali i poteškoće sa kojima se susreću počevši od ekonomskih do društvenih. Podsetila je da su 27. jula 1941. godine Drvarčani pokazali neizmernu hrabrost i da se danas, 82 godine kasnije, njihova borba za opstanak na ognjištima nastavlja, iako je prošlost ostavila duboke bore na svakom pojedincu, kao i na licu Drvara. Istakla je ogromnu podršku koju Drvaru pružaju Republika Srbija i Republika Srpska, zahvaljujući čemu se građani Drvara mogu nadati boljoj budućnosti.

Izaslanik predsednika R. Srbije, narodni poslanik u NS R. Srbije Sanja Lakić je istakla da će Srbija uvek biti uz Drvar i pomagati ovoj lokalnoj zajednici s ciljem daljeg napretka u svim sferama. "Želja nam je da se Drvar razvija i obnavlja ali i da se zaustavi odliv mladog stanovništva, da se deca rađaju ali i da se vraćaju stanovnici u Drvar", poručila je S.Lakić.

Izaslanik predsednika R. Srbije narodni poslanik u NS R. Srbije Sanja Lakić, načelnica opštine Dušica Runić i konzul Jugoslav Đorđević su posetili Manastir Rmanj u Martin brodu i tom prilikom imali susret i veoma sadržajan razgovor sa Episkopom bihaćko-petrovačkim g. Sergijem.