Printer Friendly Version Посета генералног конзула Р. Србије у Мостару Васе Гујића општини Гламоч @ 13 September 2023 01:54 PM

Генерални конзул Републике Србије у Мостару Васо Гујић и конзул у Конзуларној канцеларији у Дрвару Југослав Ђорђевић, посетили су 11. 09. 2023. године општину Гламоч и том приликом се сусрели са начелником општине, господином Небојшом Радивојшом.

На састанку, уприличеном тим поводом, начелник општине господин Радивојша је информисао саговорнике о стању у општини, проблемима са којима се суочава у свом раду, правцима и перспективама развоја општине.

Захвалио се Републици Србији на напорима и помоћи коју пружа општинама у Федерацији БиХ, међу којима је и општина Гламоч, у оснаживању повратничких домаћинстава реализацијом различитих пројеката, и изразио уверење да ће се помоћ Републике Србије наставити и у наредном периоду.  

Генерални конзул Васо Гујић се захвалио начелнику општине господину Радивојши на пријему и истакао, да ће Република Србија, у наредном периоду, још снажније помоћи и подржати развој и оснаживање повратничких домаћинстава како у Републици Српској, тако и у Федерацији БиХ, са акцентом на општинама Гламоч, Дрвар, Босанско Грахово и Босански Петровац.

Током посете генерални конзул Гујић и конзул Ђорђевић посетили су манастир Веселиње и Спомен-храм гламочких новомученика, посвећен за 1381 Србина са простора Гламоча, страдалих током Другог светског рата.