Printer Friendly Version Poseta generalnog konzula R. Srbije u Mostaru Vase Gujića opštini Glamoč @ 13 September 2023 02:03 PM

Generalni konzul Republike Srbije u Mostaru Vaso Gujić i konzul u Konzularnoj kancelariji u Drvaru Jugoslav Đorđević, posetili su 11. 09. 2023. godine opštinu Glamoč i tom prilikom se susreli sa načelnikom opštine, gospodinom Nebojšom Radivojšom.

Na sastanku, upriličenom tim povodom, načelnik opštine gospodin Radivojša je informisao sagovornike o stanju u opštini, problemima sa kojima se suočava u svom radu, pravcima i perspektivama razvoja opštine.

Zahvalio se Republici Srbiji na naporima i pomoći koju pruža opštinama u Federaciji BiH, među kojima je i opština Glamoč, u osnaživanju povratničkih domaćinstava realizacijom različitih projekata, i izrazio uverenje da će se pomoć Republike Srbije nastaviti i u narednom periodu.

Generalni konzul Vaso Gujić se zahvalio načelniku opštine gospodinu Radivojši na prijemu i istakao, da će Republika Srbija, u narednom periodu, još snažnije pomoći i podržati razvoj i osnaživanje povratničkih domaćinstava kako u Republici Srpskoj, tako i u Federaciji BiH, sa akcentom na opštinama Glamoč, Drvar, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

Tokom posete generalni konzul Gujić i konzul Đorđević posetili su manastir Veselinje i Spomen-hram glamočkih novomučenika, posvećen za 1381 Srbina sa prostora Glamoča, stradalih tokom Drugog svetskog rata.