Printer Friendly Version Састанак новоименованог шефа Конзуларне канцеларије Републике Србије у Дрвару Стефана Недељковића са начелницом општине Дрвар и председницом Општинског већа Дрвар @ 2 November 2023 03:10 PM

Новоименовани шеф Конзуларне канцеларије Републике Србије у Дрвару Стефан Недељковић, дана 30.10.2023. године састао се са начелницом општине Дрвар Душицом Рунић и председницом Општинског већа Вањом Крнетом. Саговорнице су пожелеле добродошлицу Стефану Недељковићу и обавестиле о актуелним проблемима са којима се општина Дрвар суочава.

Душица Рунић је обавестила да је највећи проблем одлив становниптва, као и да би од изузетног значаја било евентуално отварање тржног центра у граду, те да би у том смислу помоћ Републике Србије била драгоцена.

Вања Крнета је истакла да је повећан број деце која бораве у вртићу на око 70, те да постоји проблем финансирања вртића, радија „ЈП Дрвар” и ЈП „Комуналац“, у којима касне исплате зарада за запослене.

Стефан Недељковић се захвалио на срдачној добродошлици и истакао да ће Република Србија и даље наставити да помаже општини Дрвар кроз пројекте, који доприносе очувању националног језика, културе и обичаја, као и да ће приоритет бити заустављање одлива младог становништва и стварање услова за повратак оних који су већ отишли. У том смислу, нагласио је значај повећања броја деце која бораве у вртићу у Дрвару и поручио да ће упознати надлежне органе Р. Србије са свим проблемима са којима се суочава општина Дрвар.

Саговорнице су захвалиле на досадашњој помоћи коју Р. Србија несебично пружа општини Дрвар изразивши наду да ће тако бити и у наредном периоду.