Printer Friendly Version Sastanak novoimenovanog šefa Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru Stefana Nedeljkovića sa načelnicom opštine Drvar i predsednicom Opštinskog veća Drvar @ 2 November 2023 03:17 PM

Novoimenovani šef Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru Stefan Nedeljković, dana 30.10.2023. godine sastao se sa načelnicom opštine Drvar Dušicom Runić i predsednicom Opštinskog veća Vanjom Krnetom. Sagovornice su poželele dobrodošlicu Stefanu Nedeljkoviću i obavestile o aktuelnim problemima sa kojima se opština Drvar suočava.

Dušica Runić je obavestila da je najveći problem odliv stanovniptva, kao i da bi od izuzetnog značaja bilo eventualno otvaranje tržnog centra u gradu, te da bi u tom smislu pomoć Republike Srbije bila dragocena.

Vanja Krneta je istakla da je povećan broj dece koja borave u vrtiću na oko 70, te da postoji problem finansiranja vrtića, radija „JP Drvar” i JP „Komunalac“, u kojima kasne isplate zarada za zaposlene.

Stefan Nedeljković se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istakao da će Republika Srbija i dalje nastaviti da pomaže opštini Drvar kroz projekte, koji doprinose očuvanju nacionalnog jezika, kulture i običaja, kao i da će prioritet biti zaustavljanje odliva mladog stanovništva i stvaranje uslova za povratak onih koji su već otišli. U tom smislu, naglasio je značaj povećanja broja dece koja borave u vrtiću u Drvaru i poručio da će upoznati nadležne organe R. Srbije sa svim problemima sa kojima se suočava opština Drvar.

Sagovornice su zahvalile na dosadašnjoj pomoći koju R. Srbija nesebično pruža opštini Drvar izrazivši nadu da će tako biti i u narednom periodu.