| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
On line апликација за издавање виза Д

https://econsulate.gov.rs


 
Заказивање термина за пружање конзуларних услуга, преко портала еКонзулат

Генерални конзулат Републике Србије у Мостару обавештава да је од 25. октобра 2022. године могуће извршити заказивање термина за пружање конзуларних услуга и електронски, преко портала еКонзулат.

eКонзулату се приступа преко веб адресе https://ekonzulat.gov.rs и затим се бира опција „Заказивање термина за конзуларну услугу у дипломатско-конзуларним представништвима“.

Након што се изабере земља (Босна и Херцеговина, Генерални конзулат Републике Србије Мостар), странка бира да ли жели да закаже један или више термина (нпр. уколико захтев за одређену конзуларну радњу треба да поднесе више чланова породице, бира се онолико термина колико особа подноси захтев), а затим се, у менију са леве стране, бира конкретна конзуларна услуга. еКонзулат ће затим понудити слободне термине за пружање конкретне конзуларне услуге.

Да би се извршило еЗаказивање, потребно је да имате е-маил адресу, на коју ће Вам, након што изаберете датум пружања конзуларне услуге, прво стићи захтев за потврду термина. Тек када потврдите заказивање, Ваш термин ће бити евидентиран.


 
 
Посета генералног конзула Васе Гујића мостарском бискупу Петру Палићу

Генерални конзул Генералног конзулата Р. Србије у Мостару Васо Гујић посетио је 2. децембра 2022. године бискупа мостарског –дувањског и апостолског управитеља требињско-мрканског Петра Палића.

Том приликом, бискуп Петар Палић пожелео је добродошлицу генералном конзулу, упознао га са јурисдикционим подручјем ове бискупије и размењена су мишљења по питању будуће сарадње.

Генерални конзул Васо Гујић захвалио се бискупу на срдачном пријему и изразио уверење за унапређење будуће сарадње конзулата и Мостарске бискупије.


Посета генералног конзула Васе Гујића мостарском муфтији Салему еф. Дедовићу

Генерални конзул Генералног конзулата Републике Србије у Мостару Васо Гујић посетио је 1. децембра 2022. године мостарског муфтију Салема еф. Дедовића.

Службена посета генералног конзула је уприличена у згради Муфтијства мостарског. Том приликом, муфтија мостарски пожелео је добродошлицу генералном конзулу и упознао га са радом и активностима Исламске заједнице на јурисдикционом подручју овог Муфтијства.

Генерални конзул Васо Гујић захвалио је мостарском муфтији на срдачном пријему и изразио уверење за унапређење будуће сарадње конзулата и Исламске заједнице у Мостару.

 


Јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону Министар

Министар спољних послова Ивица Дачић, донео је одлуку број 361/30-2022/01, дана 16. новембра 2022. године, којом се расписује јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Предлог за доделу националног признања може поднети:

- организација дијаспоре и организација Срба у региону,

- удружења чије су делатности или део делатности, усмерене на област за коју се предлаже додела националног признања,

- дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије,

- цркве и верске заједнице, - предлог за доделу националног признања „Мајка Србија“ могу поднети о јединице локалне самоуправе у Републици Србији.

Увид у расписани јавни позив можете извршити на следећим линковима:

https://www.mfa.gov.rs 

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова